Onderzoek naar mogelijk valse verklaringen assisenrechter Karin Gérard

Gepubliceerd op 2 februari 2016 om 21:59

Het Brusselse parket-generaal opent een onderzoek naar assisenvoorzitster Karin Gérard. Die stapte op 5 januari naar de politie met het verhaal dat drie mannen haar hadden aangevallen en er met haar juwelen vandoor gingen, toen ze 's avonds het Brusselse justitiepaleis verliet.

media_xll_8370675-2.jpgDe vrouw kreeg nadien politiebescherming, maar over de echtheid van haar verklaring bestaat ondertussen veel twijfel. Het parket-generaal zal nu onderzoeken of Gérard een misdrijf heeft gepleegd. Dat meldt VRT Nieuws.

Het parket van Brussel liet vorige week al weten dat er een dossier werd geopend naar aanleiding van Gérards verklaringen. Uit dat onderzoek kwamen echter geen bewijzen naar voren die haar beweringen staafden.

Ondertussen blijkt ook dat het niet de eerste keer is dat Gérard een klacht indiende voor geweld. In het verleden diende ze ook al minstens tweemaal een klacht in: die onderzoeken werden telkens zonder gevolg afgesloten.

Het onderzoek van het Brusselse parket loopt nog, maar er werd al een volledige kopie van het dossier overgemaakt aan het parket-generaal. Dat zal zich buigen over de vraag of de magistrate met haar verklaring een misdrijf heeft gepleegd, zoals een valse aangifte of verzekeringsfraude. De vrouw heeft de juwelendiefstal immers aangegeven bij haar verzekering, voor een bedrag van enkele tienduizenden euro's.

De rechter werd bij het grote publiek bekend door het assisenproces tegen de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuyse. Ze leidde ook het assisenproces tegen Leopold Storme, de 20-jarige Brusselaar die zijn ouders en zus vermoordde in hun stoffenwinkel in de Marollen.

Gérard blijft in functie zolang het onderzoek loopt.

Bron: redactie.be/© photo news

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.