Aangifte na massale vechtpartij op school Amersfoort

Gepubliceerd op 5 februari 2016 om 15:09

Het Corderius College in Amersfoort heeft aangifte gedaan tegen een groep jongeren die vrijdag de school binnenkwam om te vechten. Aanleiding voor de knokpartij was een scheldpartij op Instagram. Dat blijkt uit een brief die de school heeft gestuurd en die RTV Utrecht in handen heeft gekregen.

De vechtpartij gebeurde vrijdagmiddag. "Twintig leerlingen van enkele andere Amersfoortse scholen kwamen opeens het pand binnen en begonnen om zich heen te slaan en te vechten", schrijft rector Egbert Boerma in de brief aan ouders en leerlingen van de school.

Onder anderen enkele conciërges maakten een einde aan de matpartij, maar er vielen wel rake klappen. Volgens Boerma raakte niemand ernstig gewond tijdens het incident.

In de brief schrijft Boerma dat de betrokken leerlingen bekend zijn bij de directies van de scholen. Het zou gaan om twee leerlingen van het Corderius College, de andere jongeren kwamen van andere scholen in de stad.

De school heeft de politie geïnformeerd. "Gepaste maatregelen zullen worden genomen tegen dit wangedrag. De school heeft ook aangifte gedaan tegen de leerlingen die zonder toestemming de school hebben bezocht", aldus de rector in de brief.

Filmpjes

Op internet circuleren filmpjes van het incident. Ook zouden de jongeren elkaar hebben uitgedaagd voor een vervolgactie, maar volgens de rector zijn de leerlingen van het Corderius College daar niet op ingegaan na een waarschuwing van de school.

Boerma laat weten dat hij morgen een gesprek heeft met de twee betrokken leerlingen van zijn school. Daarbij zijn ook de ouders aanwezig. De jongeren hangt schorsing boven het hoofd.

Bron: NOS.nl/ © GOOGLE MAPS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.