Ondertussen in Limburg: Al 76 gezinnen dakloos

Gepubliceerd op 6 februari 2016 om 17:47

In Limburg leven er 76 gezinnen die dakloos zijn en niet terecht kunnen bij noodopvang. Dit maakte Maatschappelijke Opvang Moveoo afgelopen zaterdag bekend.

12239139284_5854621bac_dakloos1-720x340-1.jpgVoor deze gezinnen is er geen plaats meer in een noodopvang en ze zijn dus gedwongen om onderdak te zoeken bij vrienden, familie of kennis.

Het gaat hier om gezinnen die door de crisis en financiële problemen hun huis zijn kwijt geraakt. De maatschappelijke noodopvang die voor deze gezinnen is geregeld door de Nederlandse regering kan deze mensen geen hulp bieden. Het gevolg is dat deze gezinnen dus zelf moeten zorgen voor opvang. En het is dan ook nog te hopen dat je daadwerkelijk familie en vrienden klaar hebt staan die je onderdak willen, of in de meeste gevallen, kunnen bieden. Lukt dit niet dan krijg je ook nog te maken met Jeugdzorg, want je kunt dan niet in de eerste basisbehoeftes voor je kind voorzien.

Vaak is het ook al een probleem als je zelf een dakloos gezin hulp wilt bieden. Heb je een huurwoning, uitkering of toeslagen, dan kun je zelf diep in de problemen raken. Want ondanks dat de regering zo graag promoveert dat we allemaal elkaar een steuntje in de rug moeten geven, is de regering ook de eerste die klaar staat om je hier hard voor af te straffen.

Meld je niet dat je nieuwe tijdelijke bewoners in je huis hebt, dan riskeer je een fikse boete op je uitkering of toeslagen. Meld je het wel, dan zit de kans er dik in dat je gekort wordt. Ik vraag me dan ook af hoe de burgers elkaar zo nog moeten helpen.

De psychische problemen die een uithuiszetting met zich meebrengen worden vaak onderschat. Vooral als je als gezin op straat wordt gezet. Het gevoel dat je hebt als falende ouder naar je kinderen toe is vreselijk. Buiten dat je moet zorgen dat er een oplossing komt voor je schuldenproblematiek, een dak boven je hoofd moet regelen en moet zorgen voor een stabiele langdurige oplossing, moet je ook nog je eigen emoties en gevoel in bedwang houden.

De 76 gezinnen zijn dus ouders met kinderen, dan hebben we het nog niet over de gezinnen die wel in de noodopvang terecht komen. Een schrikbarend aantal en dit is alleen nog voor de provincie Limburg.

Ik vraag me dan ook af wanneer het in Den Haag eindelijk doordringt dat er een verandering nodig is in de aanpak van schuldenproblematiek. Hoe gaan de hoge meneren en mevrouwen in Den Haag er voor zorgen dat er ook voor deze 76 gezinnen een oplossing komt en nog beter, voorkomen dat mensen zo diep in de problemen raken?

© DOOR budgetmiep.nl/ 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rene
8 jaar geleden

Laat me raden,
Ze zijn blank en hebben een Nederlands paspoort ?
Tja, dan zijn ze kansloos

budgetmiep
8 jaar geleden

Hoi,
leuk dat jullie dit artikel plaatsen, maar kan het dan aub wel met de juiste schrijver eronder, ik dus.
Met vermelding van mijn site www.budgetmiep.nl.
Net zoals JDreporter doet op zijn site, hij heeft namelijk wel toestemming gevraagd en heeft wel mijn website erbij vermeld.

GR

Jeff Smulders
8 jaar geleden

Ik vind dat u zich moet realiseren dat u de salarissen van deze politici betaald.. u bent indirect hun werkgever.. en hun zetten u het huis uit.. Steek het in de fik dat huis... dan kan er niemand meer in wonen.. u krijgt heerlijk onderdak bij de politie en het gerecht (waar u trouwens ook indirect de salarissen van betaald) U betaald het zgn. overheidssysteem om u te laten bestelen (BTW) te laten opleggen (denk aan de EU die u opgelegd is) u te laten slaan (politie) te straffen.. en op te sluiten.. Hoezo democratie.. maar dat vind ik...

KOHL
8 jaar geleden

Heb ook in een dergelijke situatie gezeten (ja, buiten mijn schuld!) Na 47 jaar werken.

De overheid ,gemeente etc doet geen een ruk voor je, alleen gesprekken, nou daar heb je verdomd weineg aan als je in je auto moet slapen.
Ze hebben zelfs erg tegengewerkt.
En inderdaad, zeg dat je junk bent, knettergek,of geen Nederlands spreekt en je word wel geholpen!!