'Topcrimineel Gwenette Martha had lek bij politie'

Gepubliceerd op 10 februari 2016 om 15:13

De groep rond de inmiddels geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha had een lek bij de marechaussee. In de auto van Chadid Yakhlaf, de vertrouweling van Martha, zijn documenten gevonden met vertrouwelijke informatie.

390011691304fe45513eea87eb3e9c71-1455003456-1.jpgDat meldt De Telegraaf. Volgens de krant is de informatie gelekt door Peter de V., een 51-jarige medewerker van de marechaussee die op Schiphol werkte. Het is niet duidelijk om wat voor informatie het precies gaat. Waarschijnlijk heeft De V. onder meer op namen in het systeem van de marechaussee gezocht. Volgens De Telegraaf gaat het om namen die nog niet bekend waren bij de politie.

DE V. 'ERNSTIG BEDREIGD'
De medewerker van de marechaussee, Peter de V., is in oktober al opgepakt. Hij werd in de zestien maanden daarvoor al geobserveerd en getapt door de politie. De V. heeft toegegeven dat hij informatie aan criminelen heeft gegeven omdat hij ernstig was bedreigd. Volgens de advocaat van De V., Heleen Helleman, zijn er geen aanwijzingen dat De V. geld heeft gekregen voor het lekken van informatie.

De V. wil niet zeggen aan wie de informatie is doorgespeeld, uit angst voor wraak. Na de arrestatie van De V. zijn er mannen bij zijn huis langsgeweest. Sindsdien is er extra politiebewaking rond de woning van de marechaussee-medewerker.

Overigens is de crimineel in wiens auto de documenten werden gevonden, ook geliquideerd. Hij werd op 31 december doodgeschoten in Kerkdriel. Mogelijk zat hij daar ondergedoken.

Bron: www.metro.nl/ door Wouter van Loon/ Foto Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.