Lola (19) getuigt na zelfmoord Madison: "Tien jaar gepest geweest, ze trapten ballen recht in mijn gezicht"

Gepubliceerd op 18 februari 2016 om 13:29

De meedogenloze pesterijen hebben Lola Bodaghi tien jaar lang achtervolgd. Nu -op haar negentiende- ligt die vreselijke periode achter haar.

Photo published for Liège: harcelée pendant 10 ans, Lola témoigne pour éviter que des drames comme celui de Madison se...

Helaas is de Luikse jongedame er niet zonder kleerscheuren uitgekomen. Soms verminkt ze zichzelf en met die anorexia heeft ze ook nog niet volledig afgerekend. Op de foto ziet u haar toen ze elf, vijftien en negentien jaar oud was.

Pesten staat in de Waalse pers hoog op de agenda sinds een veertienjarig meisje vorige week zelfmoord pleegde. Madison Wintgens hing zichzelf op nadat ze onder meer een "vuile slet" en een "fout van de natuur" genoemd werd. "Bedankt iedereen!", schreef ze ironisch in haar afscheidsbrief. "Mijn leven -of beter gezegd mijn nachtmerrie- zal nu eindigen."

Naar aanleiding van die zaak voelde Lola zich geroepen om haar verhaal te doen. Vandaag kan ze lachen en zit ze vol energie, maar enkele maanden geleden was dat nog helemaal anders. "Dat pesten is begonnen toen ik acht jaar oud was. Van de ene dag op de andere, zonder duidelijke aanleiding. Ze zeiden dat ik dik en lelijk was en dat ik het niet verdiende om te leven. Ze vonden het leuk om ballen recht in mijn gezicht te trappen. Ik kreeg slaag en tijdens de turnles werd ik ook vaak hard aangepakt."

Een dagelijkse calvarietocht die littekens naliet, niet alleen psychologisch maar ook fysiek. Om haar vreselijke ervaringen te proberen verwerken, kerfde ze zichzelf in de armen. Hoe erg het geworden is, ziet u hier. Maar toch wilde ze erover praten, om te tonen dat er licht is aan het einde van de tunnel. En opdat niemand zich daarvoor nog van het leven zou beroven.

Bron: http://www.hln.be/ La Meuse door Sven Van Malderen  Foto: hln.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.