Online shoppen bedreigt veilig verkeer in woonwijken

Gepubliceerd op 29 februari 2016 om 13:06

De verkeersveiligheid in woonwijken wordt bedreigd doordat mensen steeds meer online gaan shoppen. Dat meldt de Telegraaf.

media_xll_3632394-1.jpgOmdat consumenten steeds meer spullen via de elektronische snelweg bestellen, rijden koeriersdiensten af en aan, waarbij ze vaak veel te hard en onoplettend rijden.

Veilig verkeer Nederland zegt honderden meldingen van bezorgde bewoners over te hoge snelheden in woonwijken te hebben ontvangen.

,,In drukke straten komen dagelijks twintig bestelbusjes per dag. Als de trend zich doorzet, zijn dat er over een paar jaar vijftig. Daarbij zien we dat het aantal snelheidsovertredingen, foutparkeren en andere misstanden toenemen", stelt VVN-woordvoerder Rob Stomphorst.

Het gaat goed met de pakketberzorging in Nederland. PostNL heeft zijn omzet vorig kwartaal licht zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De groei was te danken aan de bezorging van de pakketten en aan de buitenlandse activiteiten, de Nederlandse postmarkt kromp zoals voorspeld verder.

PostNL
PostNL boekte vorig kwartaal een omzet van 1 miljard euro. Dat was 1 procent meer dan in de laatste drie maanden van 2014. De operationele winst, gecorrigeerd voor pensioenlasten en andere voorzieningen, steeg met een vijfde naar 147 miljoen euro. Onderaan de streep ging de nettowinst 15 miljoen euro omlaag naar 101 miljoen euro.

De opbrengsten uit de pakketbezorging gingen vorig kwartaal met 7 procent omhoog, terwijl buitenlandse activiteiten 6 procent meer opleverden. De omzet uit de Nederlandse brievenmarkt slonk met 1 procent. 

Bron: http://www.ad.nl/  Door: redactie AD Foto: ANP  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.