ISO steunt actie tijdens de spits reizen studenten

Gepubliceerd op 4 maart 2016 om 11:29

e doen dit via een evenement op Facebook. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft vrijdag laten weten de actie te ondersteunen.

ce1ef9a6c2d4455e129db231e1a87fcf-1457081078-2.pngMet de actie protesteren de studenten tegen het plan van de NS om studenten te weren tijdens de spits door collegetijden aan te passen. De bedoeling is om 8 maart met zoveel mogelijk studenten in de trein te gaan zitten tijdens de drukste uren. 

DERDERANGS TREINREIZIGER

De actie op Facebook is donderdag van start gegaan. ,,Niemand verplicht studenten niet in de spits te rijden, en zeker niet de NS'', zegt ISO-voorzitter Linda de Nie. ,,Studenten zijn geen derderangs treinreizigers wiens reisrecht zomaar afgenomen kan worden. Veel studenten hebben 's avonds baantjes of andere verplichtingen."

Studenten hebben ook op internet een petitie geplaatst. Daarin eisen ze dat ze in de spits mogen blijven reizen. De initiatiefnemers stellen dat de studenten na het afschaffen van de basisbeurs opnieuw worden gepakt. Vrijdagmorgen was de petitie al door zo'n 10.700 mensen getekend.  

Bron:http://www.metronieuws.nl/  door Metro & ANP Foto: ANP/Metro/Facebook 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.