Koen Everink dood aangetroffen in eigen woning

Gepubliceerd op 4 maart 2016 om 13:20

Zakenman Koen Everink is vrijdagmorgen dood aangetroffen in zijn eigen huis. Dat heeft zijn advocaat bevestigd. De politie doet onderzoek in de woning aan de Hoflaan in Bilthoven.

media_xll_3642151-2.jpgVolgens buurtbewoners woonde Everink nog in het huis. ,,Zijn Porsche staat nog voor de deur.'' De auto werd later door de politie meegenomen voor technisch onderzoek. Ook het bedrijf van Everink staat ingeschreven op het adres, dat volgens het kadaster 853 vierkante meter telt.

Het hele blok woningen aan de Hoflaan is afgezet door de politie. Het is onduidelijk wie de overleden persoon is en of het om een man of een vrouw gaat. Rechercheurs in witte pakken doen sporenonderzoek in het pand en proberen de identiteit van de overleden persoon te achterhalen. Dat onderzoek gaat nog geruime tijd duren, laat de politie weten. De politie kan nog niet zeggen of het om Everink zelf gaat. ,,Daar is het nog te vroeg voor." Om half 12 werden zwarte schermen rondom de woning gezet.

Om elf uur kwam de biograaf van Everink aan bij de woning. Die had de zakenman te koop gezet, omdat hij naar een ander gedeelte van Bilthoven wilde verhuizen.

Om tien voor negen werd een traumahelikopter naar het pand gestuurd, die even later werd geannuleerd. De politie bracht om kwart over negen naar buiten dat er een overleden persoon gevonden was. Een uur later werd gemeld dat het om een mogelijk misdrijf gaat.

Everink deed in 2012 aangifte tegen Badr Hari vanwege mishandeling tijdens het dancefeest Senstation. Na een slepende rechtszaak werd Hari in oktober 2015 veroordeeld totveertien maanden cel.

De twee ontmoetten elkaar toen in een skybox in de Amsterdam Arena, waar het feest gehouden werd. Hari gaf Everink een kopstoot en deelde meerdere klappen uit. Everink hield blijvend letsel over aan die nacht.

Van de veertien maanden had Hari er al acht in voorarrest uitgezeten, waardoor hij nog zes maanden zou moeten zitten. Hij ging na de uitspraak in cassatie, waardoor hij op vrije voeten is. Na de uitspraak kondigde Hari aan naar Marokko te gaan.

Bron: http://www.ad.nl/ door Yelle Tieleman en Joost de Kleuver  Foto: ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.