Dit is de vragenlijst die jihadi's moeten invullen

Gepubliceerd op 10 maart 2016 om 14:51

Tienduizenden documenten met persoonsgegevens van IS-strijders zijn gelekt. Een voormalig aanhanger van de terreurbeweging heeft de informatie doorgespeeld aan de Britse zender Sky News.

De Belgische bevoegde diensten zijn nog niet op de hoogte van de inhoud van de lijst, klinkt het bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Alle 23 vragen kan je hieronder lezen.

In de documenten staan volgens Sky News de namen van 22.000 jihadisten, maar ook telefoonnummers en gegevens over familieleden van de strijders. De informatie zou gestolen zijn van het hoofd van de interne veiligheidspolitie van Islamitische Staat.

Volgens de nieuwszender bevatten de documenten de gegevens van strijders uit zeker 51 landen. Zij moesten 23 vragen beantwoorden toen ze zich wilden aansluiten bij de terreurorganisatie, en daarnaast aangeven welke functie ze graag wilden hebben. Eén van de opties daarvoor is 'martelaar', oftewel het willen uitvoeren van zelfmoordaanslagen.

Sommige van de documenten bevatten informatie over tot nu toe nog niet-geïdentificeerde jihadisten uit West-Europa, de Verenigde Staten, Canada, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. "Sky News heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht", zo zegt de zender op zijn website.

Lees het hele artikel op: http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2641822/2016/03/10/Dit-is-de-vragenlijst-die-jihadi-s-moeten-invullen.dhtml

http://www.hln.be/ Bron: ANP, Belga witter/Foto:SkyNews

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.