Wordt bier het antwoord op verwoestende ziektes?

Gepubliceerd op 14 maart 2016 om 07:53

Het hoofdingrediënt in bier kan nog wel eens een antwoord gaan zijn op kanker en andere verwoestende ziektes.

b10494121cbc7f61700f4301042b0a55-1457891315-2.jpgHet hoofdingrediënt in ons favoriete drankje, hop, blijkt verrassend gezond te zijn en bacteriën en ziektes te kunnen stoppen groeien, meldtThe Mirror.

STOFJES

Hop heeft namelijk niet alleen de mogelijkheid om bier zijn bittere smaak te geven. Er zitten twee stofjes in die wetenschappers in een medicijn hopen te veranderen; humulonen en lupuline. Aan de University of Idaho zijn onderzoekers bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Dr. Kristopher aan de universiteit zegt dat ze „erg dichtbij de trial and error zijn”, een methode om door middel vallen en opstaan tot de juiste formule te komen. Zijn plan is om samen te werken met biologen en medische onderzoekers om het medicijn te ontwikkelen.

GENEESKRACHTIG

Van lupuline is al langer bekend dat het een geneeskrachtige werking heeft. Zo heeft het middel jarenlang bekend gestaan dat het klachten in de menopauze zou verlichten. Daarnaast bevat het hopeïne en xanthohumol, een anti-kankerverbinding. Humulon bevat antioxidanten en antibacterieel. 

Een biertje drinken geldt dus helaas nog niet als medicijn, maar wie weet is de drank binnenkort de basis van levensreddend werk. 

Bron: http://www.metronieuws.nl/ Door: Ingelise de Vries Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.