Zwangere vrouw geweigerd op vlucht

Gepubliceerd op 14 maart 2016 om 14:49

Een zwangere vrouw had zondag niet het recht om terug naar haar huis in Melbourne te vliegen. Althans, dat vond TigerAir, de maatschappij waarbij Aileen Chand de vlucht had geboekt.

db02de479f0abb0055a6822141107e93-1457956372-1.jpgEn hoewel ze een doktersverklaring had waarin stond dat het oké was om de lucht in te gaan, moest de vrouw noodgedwongen aan de grond blijven. 

PANIEK

De 30-jarige Eileen was met haar man en kind van twee onderweg naar het vliegveld. Totdat ze al in de bus naar de gate werd tegengehouden en niet verder mocht. „Het personeel van de luchthaven vertelde me dat ik mijn man en kind maar op de vlucht moest zetten en zelf moest achterblijven”, vertelt de zwangere aan Sydney Morning Herald. „Ik raakte volledig in paniek want ik heb geen rijbewijs en reis ook zelden alleen.”

35 WEKEN

Eileen had speciaal van haar dokter een brief meegekregen waarin stond dat het in orde was om in het vliegtuig te stappen. Ondanks dat werd ze door het personeel van TigerAir geweigerd. Tot 34 weken mogen vrouwen namelijk wel vliegen en Eileen was nét 35 weken zwanger. En dat mag volgens de voorschriften van de Australische maatschappij niet. „De veiligheid van onze klanten is altijd onze prioriteit”, zo zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. „We doen dan ook nooit een compromis als het om veiligheidsvoorschriften gaat.”

ONGEMAK

Uiteindelijk moest het gezin van Eileen uren wachten in een bushok totdat familie hen kwam ophalen. Een ongemakkelijke positie voor een zwangere vrouw, maar een andere optie was er niet. Voor alle ongemak wil TigerAir de familie wel wat tegemoet komen. Ze zullen het geld van de vlucht, waarop ze niet hebben gezeten, wel vergoed krijgen. 

Bron: http://www.metronieuws.nl/ Door:Esther Zandberg Foto:  Twitter/@7NewsSydney

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.