'Verdachte tennistrainer meldde zich als getuige in zaak-Everink'

Gepubliceerd op 25 maart 2016 om 09:43

De tennistrainer die vastzit in verband met de moord op Koen Everink heeft zich kort na de moord als getuige gemeld bij de politie.

864x486-152.jpg

Volgens het AD en De Telegraaf zei Mark de J. dat hij verdachte personen bij de villa van de zakenman had gezien.

De J. was die avond samen met anderen bij Everink thuis geweest, om bij hem naar de bekerwedstrijd Feyenoord-AZ te kijken. De volgende ochtend werd Everink dood gevonden.

Tegen de politie zei De J. volgens De Telegraaf dat hij na de voetbalwedstrijd als laatste naar huis was gegaan. De recherche kreeg echter bedenkingen bij die verklaring en daarom werd bewijs tegen De J. verzameld. Gisteren werd hij opgepakt.

Verbijsterd 

De J. en Everink raakten bevriend bij grote tennistoernooien, waar de Bilthovense zakenman vaak als supporter te gast was. Hij was in de week van de moord drie keer bij de zakenman thuis, meldt De Telegraaf. 

Het motief voor de steekpartij is volgens het dagblad nog onduidelijk. Uit sectie is volgens de krant vast komen te staan dat Everink is doodgestoken kort nadat hij met De J. naar Feyenoord-AZ had gekeken. Er zouden geen sporen van inbraak zijn geweest.

Vrienden van Everink zeggen in De Telegraaf dat ze verbijsterd zijn over de ontwikkeling in de moordzaak.

http://nos.nl/nieuws/ Door redactie NOS Hollandse Hoogte / AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.