'Van corruptie verdachte politiemol handelde ook in drugs'

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 09:55

De van corruptie verdachte oud-agent Mark M. was volgens een van zijn beste vrienden zeer actief in de drugshandel. M. zou de vriend in 2013 hebben verteld dat hij bijverdiende met wiethandel.

van-corruptie-verdachte-politiemol-handelde-in-drugs-1.jpgDe vriend, Erik G., heeft tegen de rijksrecherche gezegd dat M. wietplantages had ingericht in leegstaande koopwoningen in Brabant en Limburg. M. zou G. hebben aangeboden in een van de panden te wonen, meldt NRC.

M. trad in 2009 in dienst bij de politie en beschikte vier jaar lang over zeer vertrouwelijke informatie. Volgens justitie heeft de man informatie uit honderden onderzoeken verkocht aan criminelen.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de corruptie. De landelijke recherche bekijkt hoeveel schade de lekken hebben veroorzaakt.

In opdracht

De politie gaat er steeds meer vanuit dat M. in opdracht van de onderwereld bij de politie ging werken, schrijft de krant.

"We dachten aanvankelijk dat hij informatie ging stelen uit frustratie die ontstond toen hij hoorde dat hij weg moest bij de recherche omdat de AIVD geen verklaring van geen bezwaar afgaf", zegt een hooggeplaatste opsporingsambtenaar tegen de krant.

"Maar er zijn steeds meer aanwijzigingen dat hij kort na zijn aanstelling politie-informatie is gaan verkopen."

Voorarrest

M. moet dinsdag opnieuw voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. Het OM wil dat zijn voorarrest wordt verlengd.

Door: NU.nl/  http://www.nu.nl/economie/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.