Enorme actie tegen drugscriminelen Brabant

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 09:19

Maandagochtend voeren de politie en het Openbaar Ministerie een grootschalige actie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit in Limburg en Brabant. Hierbij werden tot nu toe ruim honderd panden doorzocht en vijftig aanhoudingen verricht.

0ec46503c3bfa6f65d860f3088200561-1459752639-2.jpg

In het zogenaamde verhuurbedrijf Party King in het Brabantse Best verzamelden zich tientallen criminelen. Ze kwamen hier bijeen om afspraken te maken over de handel in en productie van synthetische drugs. De politie observeerde de ontmoetingsplek en dit leverde zo veel informatie op dat er zo’n vijftig deelonderzoeken uit voortvloeiden. In totaal waren er ongeveer 1500 mensen van de politie en het OM betrokken bij het doorzoeken van bedrijfspanden en woningen. Niet alleen in Brabant en Limburg worden invallen gedaan, ook in Rotterdam vinden er een aantal plaats.

EINDE
Ruim 700 mensen bezochten de afgelopen jaren de ontmoetingsplek in Best, zo ontdekten de politie en het Openbaar Ministerie. Er zal nader onderzoek worden gedaan naar al deze mensen, en naar verwachting zullen er na vandaag nog meer aanhoudingen verricht worden.

Er hebben sinds de observaties al tientallen onderzoeken en interventies plaatsgevonden op het ‘partyverhuurbedrijf’ in Brabant. Aan de hand daarvan konden onderzoeken worden opgestart en verdachten worden aangehouden. Bovendien betekende dit het einde voor hennepkwekerijen en drugslabs, en werden er meerdere wapens gevonden.

http://www.metronieuws.nl/ door Carolien Tsao Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.