Alberto Stegeman loopt legerbasis binnen

Gepubliceerd op 8 april 2016 om 12:22

Alberto Stegeman heeft het wederom voor elkaar gekregen een legerbasis binnen te dringen. Hij toont daarmee aan dat de beveiliging bij Defensie niet op orde is.

Alberto Stegeman loopt legerbasis binnen

UNDERCOVER
De onderzoeksjournalist ging voor zijn programma Undercover in Nederland naar een kazerne in Oirschot. Daar kon hij, gehuld in camouflagekleding, ongestoord langs de geparkeerde militaire voertuigen lopen. „Er zit een pijnlijk groot lek in de beveiliging van defensie. En dat in deze tijden van terreur”, aldus Stegeman.

ONDERZOEK
Minister Jeanine Hennis (Defensie) laat uitzoeken hoe het Stegeman gelukt is de legerbasis binnen te dringen. Ze uitte vrijdag haar zorgen, maar ze wil eerst precies weten hoe ver de journalist kwam bij zijn actie de beveiliging te testen. Hennis noemt het ,,verrassend, maar ik heb de details nog niet scherp." Ze wijst erop dat er een gelaagd stelsel van beveiliging is. De minister gaat eerst uitzoeken om welk object het ging en hoe ver de journalist had kunnen komen.

NIET DE EERSTE KEER
In 2008 toonde Stegeman ook al een lek aan. Hij drong toen binnen op een militair vliegveld in Woensdrecht. Hij kon daar dichtbij de gevechtsvliegtuigen komen. Hij wist bij de kazerne in Havelte zelfs met een legervoertuig van het terrein af te rijden.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door: Metro & ANP Foto: ANP Kippa 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.