Amsterdam pleit voor betere noodopvang gezinnen

Gepubliceerd op 11 april 2016 om 12:02

De Amsterdamse gemeenteraad gaat een initiatiefvoorstel indienen dat voor meer stabiliteit voor kinderen van dakloze gezinnen moet zorgen.

66051a61f8152861380568f8683a3ead-1460366578-2.jpg

In het voorstel worden de problemen omtrent de opvang van gezinnen aangehaald. De opvang van gezinnen zit in de knel en gezinnen worden in geval van nood zelfs opgevangen in hotels. Daar wil de gemeenteraad van af. ,,Kinderen zijn gebaat bij een zo normaal mogelijke omgeving. Het kunnen buiten spelen met vriendjes, koken en een eigen kamer dragen bij aan het welzijn van kinderen”, zo valt te lezen in het voorstel.

ACTIEPLAN
De gemeente pleit voor een actieplan dak- en thuisloze gezinnen, waarbij onder meer meer stabiliteit voor het kind moet worden bereikt. Kinderen moeten naar hun eigen school blijven gaan en op een locatie worden opgevangen op een plek waar ze een eigen kamer hebben en kunnen buitenspelen.

80 GEZINNEN
Hoewel er steeds minder gezinnen in hotels worden opgevangen, neemt het aantal dak- en thuisloze gezinnen wel toe. In maart 2015 werden nog 53 gezinnen opgevangen in een noodopvang, nu ligt het aantal op 80 gezinnen. Wel zijn er minder gezinnen in hotels gehuisvest.

NIEUW
Binnenkort opent de gemeente een nieuwe opvanglocatie in Amsterdam. Aan de Walborg in Buitenveldert kunnen tot eind 2017 20 tot 25 gezinnen worden opgevangen.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door Jelle van der Kooij Foto: /Colourbox

Op de website staat een poll over huisuitzettingen. Doe mee en geef je mening !!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.