Hennis: optreden SBS-journalist is onacceptabel

Gepubliceerd op 12 april 2016 om 11:05

Minister Hennis heeft scherpe kritiek op het handelen van SBS6-journalist Alberto Stegeman. Hij liep vorig week ongehinderd de kazerne in Oirschot binnen om in het programma Undercover in Nederland te laten zien hoe slecht de controle is.

mediabox-179.jpg

Hennis noemt het onbevoegd betreden van een defensielocatie in een brief aan de Kamer "onacceptabel". "En dat geldt uiteraard ook voor het meenemen van een militair voertuig, nadat medewerkers van het programma kennelijk een sleutel hadden bemachtigd."

'Zeker risico'

De minister van Defensie liet gisteren al weten dat de controles aan de poort van kazernes inmiddels zijn aangescherpt. Ze voegt daar nu aan toe dat het gezien het grote aantal defensielocaties niet mogelijk en wenselijk is om alle kazernes onder de hoogste beveiligingscategorie te laten vallen.

"Bewaking en beveiliging is een continu proces van risicomanagement", schrijft ze. "Objecten, dus ook delen van kazerneterreinen, kunnen tot de laagste beveiligingscategorie behoren, waarvoor binnen vooraf gestelde grenzen een zeker risico wordt geaccepteerd."

http://nos.nl/nieuws/  Door: redactie NOS Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.