Personeel ProRail faliekant tegen ingrijpen overheid

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 12:24

Het ProRail-personeel is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma om de leiding over te nemen bij de falende spoorbeheerder.

prorail2-2.jpg

Dat blijkt uit een brief die de ondernemingsraad van ProRail heeft gestuurd aan Dijksma. "Met zorg en verbazing heeft de OR van ProRail kennis genomen van de berichtgeving in de media dat het kabinet binnenkort een andere positionering van ProRail zou overwegen", staat in de brief, die in handen is van RTL Z.

Het bedrijf is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het spoor in Nederland. Maar problemen met wissels, rails en bovenleidingen leiden vaak tot vertraagde en uitgevallen treinen en staatssecretaris Dijksma is nu van plan de teugels aan te halen en wil meer zeggenschap krijgen over ProRail, onthulde RTL Nieuws zaterdag.

Alleen maar afleiding
Slecht plan, vindt de OR. Zo'n 'cultuurdiscussie' vergt namelijk veel tijd, geld en energie en zal er juist voor zorgen dat er minder tijd is om het spoor goed te beheren, betoogt het personeel.

Ook is er verbazing dat ProRail blijkbaar een deel van de schuld in de schoenen wordt geschoven van het Fyra-debacle, waar ProRail volgens de OR helemaal geen rol in heeft gespeeld.

Rust en ruimte
Verder vindt de OR het nogal vreemd dat Dijksma de leiding over ProRail naar zich toe wil trekken, terwijl ze onlangs de nieuwe topstructuur van het bedrijf en een nieuwe Raad van Bestuur goedkeurde.

De OR roept het kabinet dan ook op ProRail 'de rust en de ruimte te gunnen' om verbeteringen door te voeren. "In het belang van de reizigers en verladers is het nu van groot belang dat wij ons werk mogen doen", schrijft de raad namens alle ProRail-collega's. "Vol passie en vakmanschap zijn wij volop bezig met ons uitdagende werk!"

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  Door RTL Nieuws/Loek Essers / Roel Geeraedts Foto: ANP

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.