Al 18.000 euro aan wachtgeld naar verdwenen Hachchi

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 10:00

Toen Wassila Hachchi halsoverkop haar biezen pakte, stopte als kamerlid en naar Amerika vertrok, was het de bedoeling dat ze daar een betaalde baan zou krijgen bij het campagnebureau van presidentskandidaat Hillary Clinton.

6dbe2739141fbcbe0b98081aef7898e0-1460703723-1.jpg

Betaald werk heeft ze echter nooit gekregen en inmiddels heeft de politica al 18.000 euro aan wachtgeld opgestreken.

Het brengt haar partij D66 in verlegenheid. De Telegraaf schrijft dat D66-voorzitter Letty Demmers momenteel met Hachchi in overleg is over haar toekomst.

Het plotselinge vertrek van Hachchi blijft een mysterieus verhaal. De politica belde haar fractievoorzitter Alexander Pechtold op met de mededeling dat ze per direct stopte met haar werk in de kamer om in Amerika te gaan werken voor Clinton. De partijtop van D66 drukte haar nog op het hart te blijven, maar ze kwam niet terug van haar besluit. Zonder haar spullen op te halen vertrok ze naar Amerika. Ze was zelfs niet bij haar eigen afscheid, wat zeer ongebruikelijk is.

WACHTGELD

Hachchi was sinds 2010 kamerlid maar was blijkbaar ineens toe aan iets anders. Ze zei een betaalde baan te krijgen bij de campagne van Hillary Clinton. Die baan is er nooit gekomen en nu flyert ze als vrijwilliger voor de campagne van Hillary. Haar verblijf wordt, jawel, betaald door de Nederlandse staat. Terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was.

Het feit dat Hachchi zo weinig van zich laat horen spreekt ook niet in haar voordeel. Partijvoorzitter Demmers spreek haar zo nu en dan via de mail, maar verder hoort niemand iets. Begin vorige maand kondigde Demmers al aan dat Hachchi wellicht uit de partij geroyeerd wordt wanneer ze niet snel met een goed verhaal over haar toekomst komt.

Hachchi is nu bijna drie maanden verdwenen, wat betekent dat ze binnenkort verplicht moet gaan solliciteren.

NIEUWE REGELS

Dat de partij niet blij is met de gang van zaken rondom het vertrek van Hachchi is wel duidelijk. Tijdens het partijcongres aanstaande zaterdag zal er dan ook over een motie gestemd worden die ervoor moet zorgen dat Kamerleden verplicht hun termijn van vier jaar in de kamer uitzitten. Deze bepaling zou in de huishoudelijke regels van de fractie moeten komen.

Letty Demmers zegt binnenkort met een gezamenlijke verklaring omtrent de pijnlijke kwestie te komen.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/ door Jordy Kruse Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.