Familie Johan Cruijff onaangenaam verrast door fotoboek

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 11:18

De familie van Johan Cruijff is onaangenaam verrast door de publicatie van een fotoboek over de onlangs overleden oud-voetballer. Het boek Johan Cruijff, de legende, 1947-2016 verschijnt maandag en wordt uitgegeven door Kick Uitgevers.

cruijff-1.jpg

De familie en het management van Cruijff zijn daarnaast ook overvallen door de grote foto's van Cruijff die zijn gebruikt in advertenties voor het boek.

Netjes spelen
Het management van de legendarische voetballer zegt tegen de Volkskrant dat het boek wordt uitgegeven zonder dat er een overeenkomst is bereikt. De uitgever en het management van Cruijff zijn nog wel met elkaar in gesprek.

Door juridische stappen kan het management van Cruijff de verschijning van het boek niet voorkomen. De Hoge Raad besliste in 2013 dat de publicatie van een ander fotoboek over Cruijff geoorloofd was en dat toestemming van de zaakwaarnemers van de oud-voetballer niet noodzakelijk was.

Kick Uitgevers zegt tegen de krant het 'netjes te willen spelen' en heeft een financieel voorstel gedaan aan het management van Cruijff.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/  door:  RTL Nieuws Foto: RTL 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.