Jesse uit Kloosterburen mogelijk levend begraven

Gepubliceerd op 18 april 2016 om 15:28

De 28-jarige Jesse van Wieren, die dood werd gevonden in een tuin in Kloosterburen, is mogelijk levend begraven. Dat blijkt uit het voorlopige sectieraport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

media_xll_3744712-2.jpg

Uit het sectierapport van het NFI blijkt ook dat Van Wieren is gestompt, geslagen, met een ijzeren staaf is bewerkt, gestoken met een mes en er is geprobeerd hem te wurgen. Dat schrijft RTV Noord. Vervolgens is Jesse begraven. Er valt volgens het rapport niet uit te sluiten dat Jesse op dat moment nog leefde.

Jesse werd vermist sinds nieuwsjaarsochtend, vrijdag 1 januari. Woensdag 6 januari werd zijn lichaam gevonden, ingegraven in de tuin in een woning in de Hoogstraat in Kloosterburen.

Maandag is de eerste proforma-zitting van het proces. Omdat er nog aanvullend onderzoek wordt gedaan, wordt de zaak nu nog niet inhoudelijk behandeld. De volgende zitting is over drie maanden. De zaak wordt pas na de zomer inhoudelijk behandeld.

Aanhouding
Dinsdagavond 5 januari pakte de politie de 25-jarig Rhowan P. uit Kloosterburen en de 27-jarige Desirée uit Kruisweg op. Ze hebben een relatie en worden verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Jesse van Wieren.

P. beroept zich maandag tijdens het proces op noodweer, maar volgens het OM is er sprake van moord. Noodweer is op dit moment niet aan de orde, baseert het OM op een verklaring van medeverdachte Desirée G.

Jaarwisseling
Uit onderzoek is gebleken dat de 25-jarige verdachte tijdens de jaarwisseling uit de kroeg in Kloosterburen is gezet waar Jesse ook was. Ook de politie zou hier bij betrokken zijn geweest. Volgens een getuige was er op een gegeven moment veel politie aanwezig in de kroeg.

De verdachte zou uit het café zijn gezet nadat hij de kroegbaas bij de keel had gepakt. Mogelijk ligt hier een verband met de dood van Van Wieren. Sectie op het gevonden lichaam, forensisch onderzoek en verhoren moeten uitwijzen wat exact de betrokkenheid is van het aangehouden duo.

http://www.ad.nl/ad/nl/  Door: Bonne Kerstens Foto: De Vries Media.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.