Rotterdams jochie 'held van de dag' na redden zusje

Gepubliceerd op 21 april 2016 om 08:52

Een jongen van zes uit Rotterdam is voor de politie de held van de dag. Hij was alleen met zijn zusje van negen maanden toen de auto waarin ze zaten plotseling in brand vloog. Maar het jochie bleef kalm, en redde het leven van zijn zusje.

De politie beschrijft op Facebook hoe het ging: de moeder had de auto even geparkeerd voor de deur van hun huis. Ze moest binnen nog wat pakken en had haar zoontje gevraagd om even op zijn zusje te passen.

Auto vliegt in brand
Toen de moeder weg was, vloog de auto spontaan in brand. Het jochie rende meteen naar het huis om zijn moeder te waarschuwen.

Moeder Beyhan Bakat laat haar kinderen normaal gesproken nooit alleen, vertelt ze het AD. Nu wilde ze snel wat te eten voor de kleine halen. Toen ze in huis was, ging de bel: "Mama, de auto staat in brand", hoorde ze. Ze keek naar buiten en zag rookwolken opstijgen. Ze rende snel drie verdiepingen naar beneden om bij de auto te komen. "Door alle stress kreeg ik haar met moeite uit het autozitje," zegt ze tegen de krant.

De ambulance moest komen omdat het meisje rook had ingeademd. Het jochie kreeg een 'traumabeertje' en was volgens de politie helemaal trots. Moeder Beyhan is opgelucht en dolgelukkig dat iedereen veilig en gezond is, vertelt ze de krant: "Hij is altijd al zorgzaam geweest voor zijn zusje."

http://www.metronieuws.nl/nieuws/  Door: redactie RTL Foto: Politie Charlois via Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.