OM niet ontvankelijk in mega-plukze-zaak

Gepubliceerd op 22 april 2016 om 09:19

Het OM is in de plukze-zaak tegen zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen niet ontvankelijk verklaard door de rechtbank in Rotterdam.

31861697-2.jpgDe verhoging van de vordering naar 111 miljoen euro werd te laat ingediend.

Dat meldt de NOS. Aanvankelijk wilde het OM 42 miljoen euro hebben van Van den Nieuwenhuizen. Dat was vooral gebaseerd op faillissementsfraude die hij gepleegd zou hebben.

Daar werd hij door het Hof in Den Haag echter van vrijgesproken. Hij werd wel veroordeeld voor omkoping en kreeg daarvoor één jaar gevangenisstraf, waarvan 285 dagen voorwaardelijk, en een boete van 150.000 euro.

Vorige maand verhoogde het OM de vordering naar het recordbedrag van 111 miljoen. Dat zou het bedrag zijn geweest dat de omkoping hem heeft opgeleverd, aldus het OM.

Volgens de rechtbank gaat het om een nieuwe vordering die niet binnen de termijnen van het onderzoek is ingediend. Daarom is het OM niet ontvankelijk verklaard.

De oude vordering van 42 miljoen blijft wel staan. De rechtbank behandelt die zaak als de strafzaak tegen Van den Nieuwenhuyzen geheel is afgerond. Er loopt nog een cassatie bij de Hoge Raad.

http://www.telegraaf.nl/  Door: redactie Telegraaf Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.