Boete voor discrimineren homoseksuele stagiair

Gepubliceerd op 25 april 2016 om 12:00

LEEUWARDEN - De eigenaar van een tuincentrum die vorig jaar een stagiair weigerde omdat hij homo is, heeft een boete van 1600 euro opgelegd gekregen, waarvan 800 euro voorwaardelijk.

HTP1_Jos_T_180216_PS17377-2.jpgDat besloot de rechtbank van Leeuwarden. Volgens de rechtbank is vast komen te staan dat de christelijke eigenaar stagiair Bas van der Meer weigerde vanwege zijn geaardheid.

De 42-jarige eigenaar was niet aanwezig bij de zitting. Hij legde een bekennende verklaring af bij de politie. ,,Ik weet dat ik discrimineer, maar dit is voor mij een gewetenskwestie'', zei hij tegen de agenten.

Naast de boete moet Hendrik de B. ook een schadevergoeding van ongeveer 1500 euro aan het slachtoffer, Bas van der Meer, betalen.

Van der Meer kreeg in februari al gelijk van het College voor de Rechten van de Mens dat er sprake is van discriminatie.

Eind november ontving hij een vreemde e-mail van het tuinbedrijf waarin hij op het laatste moment afgewezen werd omdat hij 'openlijk homo is'. Bas trok vanwege de discriminatie aan de bel. Het College voor de Rechten van de Mens meldde dat het tuinbedrijf de student niet had mogen weigeren.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/  Foto: Jos Schuurman

Reactie plaatsen

Reacties

Joop
8 jaar geleden

Waanzin. Een stage bieden is een gunst verlenen. Deze eigenaar kijkt nog wel eens uit alvorens hij een stagiair gaat toelaten. Dom dom dom.