Honderd jaar gevangenis voor wegsnijden foetus

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 11:38

Een celstraf van maar liefst honderd jaar, daartoe is een Amerikaanse vrouw veroordeeld omdat ze de foetus uit de buik van een zwangere vrouw heeft gesneden. De ongeboren baby overleefde aanval niet, de zwangere vrouw wel.

498c39de2b99d7854d6cf60fe38aef41-1462001520-1.jpg

De dader is de 35-jarige Dynel Lane uit een plaatsje in de buurt van de Amerikaanse stad Denver. Ze plaatste vorig jaar een advertentie op internet voor gratis af te halen babykleding. Toen de zwangere vrouw daarop afkwam, werd ze door Lane bewusteloos geslagen. Daarna werd de foetus met een keukenmes uit haar buik gesneden, meldt deNOS.

De gruwelijke zaak heeft in de Verenigde Staten de discussie doen oplaaien of een foetus al kan worden gezien als een volwaardig mens en of afbreking van een zwangerschap op deze manier kan worden gezien als moord.

STRAF

De foetus heeft niet zelfstandig buiten het lichaam van de moeder geademd, daarom kan er volgens de lokale wet in Denver geen sprake zijn van moord. Lane is wel veroordeeld voor onder andere poging tot moord op de zwangere vrouw en het onwettig afbreken van een zwangerschap. Volgens de rechter is het een wonder dat de zwangere vrouw de aanval overleefde.

Door: Redactie Metronieuws Foto: Colourboxs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.