Bacterie verwoestte lichaam van Alex: 'Mijn zoon durfde geen kus meer te geven'

Gepubliceerd op 1 mei 2016 om 10:48

Door een vleesetende bacterie verloor Alex (36) zijn benen, armen en een deel van zijn gezicht. "Mijn zoontje Sam durfde me niet meer te kussen. Die afwijzing was vreselijk."

alexyt.jpg

Hij dacht eerst dat het een onschuldig griepje was. Maar de verkoudheid en hoofdpijn werden erger en erger. Toen de Brit Alex Lewis bloed begon te plassen en hoge koorts kreeg, wist hij dat het foute boel was. Ook sloegen delen van zijn huid zwart en paars uit.

3 procent kans 
Het is nu bijna drie jaar geleden dat Alex te horen kreeg dat hij een levensgevaarlijke streptokokkeninfectie had. Daarnaast had hij een bloedvergiftiging opgelopen en werkten zijn nieren nauwelijks meer. Zijn benen en armen bleken geïnfecteerd en moesten geamputeerd worden. Net als zijn lippen. De kans op overleven was slechts 3 procent.

"Mijn wereld stortte in. Ik had zo'n mooi leven en opeens moest ik tegen iets vechten waar ik totaal geen controle over had", vertelt hij in een interview met The New Scientist.

Huisvader
Voordat Alex ziek werd, was hij huisvader. Hij vond het heerlijk om thuis te zijn samen met zijn zoontje. "Omdat ik de hele dag voor mijn zoontje kon zorgen. We waren in die periode heel hecht met elkaar."

Maar de ziekte 'at' het lichaam van Alex letterlijk op. "Mijn zoontje durfde me niet meer te kussen. Vreselijk". In de documentaire The Extraordinary Case of Alex Lewis die deze week is uitgebracht, doet hij zijn verhaal. "Ik wil dat mijn zoon trots op me is."

Gevecht
In de documentaire vertelt hij over het keiharde gevecht dat hij voerde, samen met zijn vrouw. "Mensen zagen dat ik delen van mijn lichaam had verloren, maar wat mensen niet kon zien was de impact die het had op mijn gezinsleven."

Hij vervolgt: "Het was een keiharde worsteling. Voor mij en mijn vrouw. Het is zo frustrerend als je uit het raam kijkt en je zoontje ziet voetballen. En jij als vader kan niet mee doen."  

Waardering
Alex won uiteindelijk de strijd en overwon de bacterie. Volgens artsen een wonder. Hij kreeg protheses om weer te lopen en leerde met zijn beperkingen te leven. "In plaats van voetballen, bouw ik nu samen met mijn zoontje in de woonkamer forten."

Ook bracht de ziekte Alex en zijn vrouw dichter bij elkaar. "Het klinkt misschien belachelijk, maar ik ben uiteindelijk blij dat me dit is overkomen. Ik waardeer nu veel meer wat ik heb." Mensen die de documentaire hebben gezien zijn het er over eens: "Alex en zijn vrouw zijn een grote inspiratie."

 Door: Redactie RTL Nieuws Foto: YouTube

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.