Vier jaar cel voor wapenhandelaar Koen B.

Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 17:38

Wapenhandelaar Koen B. (30) is ook in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar cel. Dat betekent dat de Gouwenaar, die de uitspraak in vrijheid afwachtte, terug de gevangenis in moet.

media_xll_3776729-1.jpg

B. hoorde vandaag het gerechtshof in Den Haag dezelfde straf uitspreken als eerder de rechtbank had gedaan: 4 jaar cel. Het Openbaar Ministerie had 7 jaar geëist, omdat B. behalve de handel in wapens ook een bankroof had voorbereid. Hoewel alle feiten bewezen zijn verklaard, ging het gerechtshof niet mee in de hogere strafmaat.

De Gouwenaar liep in 2011 in de val door een actie van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Die liet een medewerker van hem met B. handelen en filmde zo hoe hij wapens verkocht. Hij leverde onder meer een volautomatische Glock 17 met geluiddemper en een MP40-mitrailleur. Toen B. een machinegeweer wilde leveren, op parkeerplaats De Andel langs de A12, sloot het net zich rond hem en kon hij door de vooraf gewaarschuwde politie worden aangehouden.

Overval
Tijdens zowel de rechtszaak als het hoger beroep sprak hij echter tegen dat hij ook van plan was geweest om de Rabobank in Capelle aan den IJssel, waar hij zelf ook werkte, te overvallen. Tegenover een medewerker van Peter R. de Vries zou hij hebben verklaard dat hij concrete plannen had voor zo'n overval.

Nadat de rechtbank hem had veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar gingen zowel hij als het OM in hoger beroep. Omdat daarbij ook een verzoek tot opheffing van zijn voorlopige hechtenis werd toegewezen, mocht hij het hoger beroep in vrijheid afwachten. Nu hij wederom tot 4 jaar cel is veroordeeld, met aftrek van de tijd die hij al heeft vastgezeten, moet hij terug naar de gevangenis.

Door: Redactie AD/ Martijn Rip Foto: Videostill 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.