Ruim 20 gewonden bij zwaar ongeluk Nederlandse bus in België

Gepubliceerd op 6 mei 2016 om 14:03

Een Nederlandse bus van BOVO-tours is vrijdagmiddag in België op de E17 richting Frankrijk op een vrachtwagen gebotst en vervolgens van achter aangereden.

Naamloos-6.png

Er zijn minstens twintig gewonden, van wie er twee ernstig aan toe zijn. In de bus zaten vijftig Belgen en Nederlanders, waaronder kinderen, die voor enkele dagen naar Parijs gingen.

Het ongeluk met de dubbeldeksbus gebeurde rond 12.00 uur ter hoogte van Moeskroen. Dat meldt VRT Nieuws. Twee kinderen en de chauffeur zitten nog vast in de bus. De andere inzittenden zijn er inmiddels uitgehaald en staan langs de kant van de weg. Zij worden naar de kazerne van Kortrijk overgebracht.

De chauffeur van de vrachtwagen die op de bus botste, is zwaar gewond. De snelweg tussen Aalbeke en Moeskroen is volledig versperd in beide richtingen. Twee dagen geleden gebeurde er op dezelfde locatie een dodelijk ongeval, toen reden twee vrachtwagens op elkaar in en brandden volledig uit. Het is gebruikelijk dat er op die plaats lange files staan sinds de politie grenscontroles uitvoert.

Door Redactie  elegraaf.nl/Foto: screendump VRT

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.