Erdogan: "Europa schuift democratie opzij"

Gepubliceerd op 8 mei 2016 om 12:40

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Europese landen die getroffen zijn door aanslagen, ervan beschuldigd ‘de democratie en vrijheden’ opzij te schuiven.

Naamloos-43.png

Brussel vraagt aan Ankara om de antiterrorismewet te versoepelen, in ruil voor een vrijstelling van de visumplicht.

 ‘Zij die ons bekritiseren, zijn gekomen tot het opzijzetten van de democratie en de vrijheden toen de bommen begonnen te ontploffen op hun grondgebied’, verklaarde Erdogan zaterdag tijdens een toespraak in Malatya.
 

‘Dat zij die aan Turkije vragen zijn antiterrorismewet aan te passen, beginnen met de tenten weg te halen die door de terroristen zijn opgesteld aan de deuren van het Europees Parlement’, zei Erdogan. Daarbij verwijst hij waarschijnlijk naar een recente actie van Koerdische militanten in Brussel.

Erdogan zei eerder al dat er geen sprake van kan zijn dat Turkije de antiterrorismewet aanpast. Dat is nochtans waar de Europese Unie om vraagt in ruil voor de afschaffing van de visumplicht voor Turken die naar de Schengenzone willen reizen. Ankara maakte van die visumvrijstelling een onmisbare voorwaarde om het Europees-Turkse akkoord over de aanpak van de vluchtelingenstroom toe te passen.

By Editors Nieuws.be: BELGA Photo: REUTERS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.