Zweden test medicijn tegen pedofilie

Gepubliceerd op 9 mei 2016 om 15:19

In Zweden zijn wetenschappers begonnen met het testen van een medicijn dat de seksuele gevoelens van pedofielen tegen moet gaan.

Naamloos-101.pngHet medicijn wordt getest op pedofielen die zelf hebben opgebiecht pedoseksuele gevoelens te hebben en hulp willen. De pedofielen (60 patiënten) hebben in het verleden al hulp gezocht vanwege hun fantasieën, maar hebben nooit naar die fantasieën gehandeld. 

INJECTIE

Voor de test gebruiken de pedofielen een medicijn met Degarelix, dat normaal wordt gebruikt om vergevorderde prostaatkanker te behandelen. De helft van de patienten krijgt een injectie met het medicijn, de andere helft met een placebo. Degene die het medicijn toegediend krijgen, hebben te maken met een middel dat de aanmaak van testosteron stopt. Er wordt gehoopt dat de sexdrive van de pedofielen op deze manier sterk daalt, waardoor jonge kinderen geen risico lopen door hun te worden ‘aangevallen’. 

,,Het doel is om een preventief behandelingsprogramma op te stellen voor mannen met een pedofiele stoornis die zowel effectief als aanvaardbaar is, zodat we seksueel misbruik van kinderen kunnen voorkomen”, aldus hoofdonderzoeker Christoffer Rahm tegen Metro UK. 

ANTI-TESTOSTERON 

Op dit moment worden er in sommige gevangenissen al anti-testosteron medicijnen aan pedofielen toegediend, maar het duurt vaak maanden voordat deze medicijnen werken. In sommige gevallen leiden de medicijnen aanvankelijk zelfs tot stijging van de testosteronspiegel. 

Door Redactie Metro/ Daisy Heyer Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.