Zussen Holleeder en ex ’verbijsterd’

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 13:36

AMSTERDAM - De zussen en de ex-vriendin van topcrimineel Willem Holleeder zeggen ,,verbijsterd (..), maar niet verbaasd” te zijn dat hij de kans heeft gekregen een moordplan tegen hen als getuigen te beramen.

Naamloos-137.pngIn een persverklaring zeggen Astrid en Sonja Holleeder en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog dat het moordplan ,,past bij alles wat zij uit eigen wetenschap hebben verklaard en voorspeld”.

Hun advocaat Wout Morra gaf dinsdagmorgen namens hen een verklaring uit. Daarin schrijft de raadsman: ,,Het nieuws van vandaag maakt mijn cliënten kwetsbaar maar ook strijdbaar.” En:,,Nooit mag een moord het gelijk van een getuige bevestigen”.

De zussen en de ex-vriendin blijven volledig bereid om mee te werken ,,aan een strafproces dat niet alleen voor Holleeder, maar ook voor hen eerlijk is”.

In de verklaring bedanken de drie vrouwen het OM en het personeel van de EBI in Vught voor hun optreden achteraf. ,,Zij rekenen en vertrouwen erop dat Holleeder zo'n kans nooit meer krijgt”, zo staat in de brief.

Door Redactie  Telegraaf.nl/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.