589 mensen mogelijk in aanraking met chroom 6

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 14:31

Door oude treinstellen te schuren, zijn 581 mensen in de regio Tilburg en omliggende gemeenten mogelijk blootgesteld aan de mogelijk kankerverwekkende stof chroom 6.

Naamloos-149.pngDeze personen hebben in de periode 2004-2011 voor korte of langere tijd gewerkt bij tRom, een gemeentelijke reïntegratiebedrijf voor mensen die langere tijd in de bijstand zaten. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

In die periode knapten ze samen vijftien oudere treinstellen op waarop naar alle waarschijnlijkheid verf zat die het betreffende goedje bevatte. Ook acht begeleiders liepen mogelijk risico. De gemeente Tilburg informeert betrokkenen in een persoonlijke brief.

De zaak kwam aan het rollen toen zich vorig najaar een bezorgde oud-medewerker van de gemeente meldde met een complex aan gezondheidsklachten. Met collega’s begeleidde hij jarenlang werkloze deelnemers bij hun werkzaamheden in de toenmalige NS Werkplaats in de Spoorzone. Pas vorig jaar juni werd duidelijk dat de verf met chroom 6 ook in oude treinstellen is gebruikt.

Door Redactie Telegraaf.nl/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.