Gasten Huis ter Duin jarenlang bestolen

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 10:06

NOORDWIJK - De butler heeft het dit keer echt gedaan. Gasten van het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk zijn afgelopen jaren voor vele honderdduizenden euro’s bestolen door de persoonlijk assistent van de hoteleigenaar. Dit melden bronnen dichtbij het onderzoek aan De Telegraaf.

Naamloos-193.pngButler Marcel J. (42) uit Noordwijk roofde in het hotel voor een fortuin aan juwelen bij logerende vrienden en kennissen van de familie Noorlander, eigenaars van het imposante hotelcomplex aan het Noordzeestrand. Hij ontvreemdde ook diverse kostbare sieraden van de hotelfamilie zelf.

De inmiddels ontslagen medewerker kreeg de halskettingen en armbanden in handen om ze bijvoorbeeld in de kluis van het hotel te laten opbergen of om ze te laten reinigen bij een juwelier.

Vervolgens zou hij de diamanten en robijnen in de sieraden in Antwerpen hebben laten vervangen door nepdiamanten en -robijnen, om de echte losse stenen vervolgens te verkopen. De opbrengst stopte hij in zijn eigen zak.

„Marcel leefde ook op opvallend grote voet. Zo zette hij regelmatig de bloemetjes buiten in het ultraluxe Burj Al Arab-hotel in Dubai. Daar huurde hij dan een suite”, weet een ingewijde.

De directie van Grand Hotel Huis ter Duin bevestigt desgevraagd de diefstal door de Noordwijkse medewerker.

Door Redactie Telegraaf.nl/ Bart Mos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.