Autosloperij vreest toekomst door gemeentebeleid

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 14:27

Woest is Ron Röder, eigenaar van Autosloperij Kralingen BV aan de Hoofdweg. De toekomst van zijn bedrijf staat op het spel.

Naamloos-222.pngDe gemeente Rotterdam heeft jarenlang parkeren langs de Hoofdweg, de Chroomstraat en Titaniumstraat  gedoogd, maar gaat vanaf donderdag ineens handhaven. Samen met de omliggende bedrijven heeft hij een brandbrief met handtekeningen naar het stadsbestuur gestuurd.

Sinds 1988 heeft Röder een autosloperij op deze plek. „In het begin lag er alleen een zandpad. Later kwam er een betere straat en kwamen er meer bedrijven. Maar sinds er een paar jaar geleden een loonbedrijf met veel werknemers bijkwam, is er sprake van een enorme parkeerdruk. Klanten parkeren daarom even op straat en dat was nooit een probleem. Maar als ze gaan handhaven, raak ik mijn klanten kwijt en kan ik de zaak wel sluiten.”

Röder is niet tegen handhaven, maar wil dat de gemeente dan het aantal parkeerplaatsen fors uitbreidt. „Er ligt hier een enorme wandelpromenade langs de kant, maar daar maakt niemand gebruik van. Het is hier een plek waar auto’s komen. Als er twee mensen per dag over de stoep lopen, is het veel.” Ook de ruime middenberm kan wat hem betreft zo worden omgebouwd tot parkeerplaatsen. „Gewoon wat van die schuine vakken, zodat mijn klanten wel kunnen parkeren. Want die kunnen echt niet honderden meters sjouwen met een accu of motorblok.”

FILE VOOR DE DEUR

Als er toch gehandhaafd gaat worden, vreest hij ook voor onrust op straat. „Mensen maken nu al ruzie om een plekje. Dat wordt dus alleen maar erger.” Een ander probleem is de wekelijkse file naar het milieupark. „Op vrijdag en zaterdag is er soms geen doorkomen aan en kunnen mijn klanten niet eens bij mij komen. Als ze nou de weg eens zo aanpassen dat mensen die hier moeten zijn gewoon door kunnen rijden. Nu rijden mensen tegen de rijrichting in, met alle gevaren van dien.”

Volgens Röder wordt een soortgelijke situatie op de Anthonetta Kuijlstraat wel gedoogd. „Kijk, mijn klanten hebben niet veel te besteden en komen hierheen om goedkoop een onderdeel te kunnen aanschaffen. Als ze dan ook nog eens 90 euro moeten aftikken bij Stadstoezicht, dan komen ze niet meer.” 

VEILIGHEID IN GEDING

Een woordvoerder van de gemeente laat namens Stadstoezicht weten dat ingrijpen daar nodig is, omdat de veiligheid in het geding is. „Opritten en straten worden geblokkeerd en dat levert gevaarlijke situaties op.” De situatie is volgens hem niet eerder opgevallen. „Nu hebben we het wel gezien en gaan we er wat aan doen. We hebben drie weken gewaarschuwd met flyers, zodat mensen zich erop kunnen instellen.”

Door Redactie Metro/  Job Halkes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.