Woede en onderzoek vanwege nepbom in Engels stadion

Gepubliceerd op 16 mei 2016 om 10:33

Een beveiligingsbedrijf zegt dat zij zondag per ongeluk een nepbom in het Old Trafford stadion hebben laten liggen. De vondst van het nepexplosief heeft ertoe geleid dat het volledige stadion geëvacueerd werd.

Naamloos-428.pngDe wedstrijd die aanvankelijk plaatsvond (Manchester United tegen Bournemouth) werd afgelast. Een team van de explosievendienst werd ingeroepen om de bom gecontroleerd te laten exploderen. Het bleek om een nepbom te gaan, die levensecht leek. De bom was een zogenaamde ‘trainingsbom’, waar zelfs een rood, knipperend lampje op zat.

TERREUROEFENING

De nepbom werd zo’n twintig minuten voor de start van de wedstrijd in een toilet gevonden. De politie heeft verklaard dat de bom daar is achtergelaten door een particulier bedrijf, na een eerdere terreuroefening met speurhonden.

FIASCO

Fans prijzen de politie en beveiliging voor hun accurate optreden. Zowel het publiek als de spelers werden in veiligheid gebracht. Tony Lloyd - burgemeester van Manchester en politie- en misdaadcommissaris – noemt het voorval echter een „fiasco” en vindt het schandalig dat deze situatie is ontstaan. Lloyd riep op tot een onderzoek. „Dit fiasco veroorzaakt enorme overlast voor supporters die van heinde en verre zijn gekomen om de wedstrijd te bekijken. De tijd van grote aantallen politieagenten en het explosieventeam is verspild  en mensen zijn onnodig in gevaar gebracht. Het evacueren van tienduizenden mensen uit een voetbalstadion is niet zonder risico.”

Ed Woodward, de vicevoorzitter van Manchester United, heeft aangegeven dat de club een onderzoek instelt, waarna wordt gekeken naar verdere acties en besluiten. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdagavond. 

Door Redactie Metro/ Daisy HeyerFoto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.