Cannes opgeschrikt door neppe terreuraanval

Gepubliceerd op 16 mei 2016 om 10:53

De rich and famous in Cannes moet zich vrijdag rot zijn geschrokken. Een lokale internetbedrijf zette een neppe terreuraanval neer in de kuststad, waar op dit moment het prestigieuze filmfestival plaatsvindt.

Naamloos-435.pngVolgens de Hollywood Reporter meerden zes mannen aan bij het vijsterrenhotel Du Cap, volgens ooggetuigen gekleed in „IS-achtige legerkleding”. Eenmaal uit de rubberboot gestapt marcheerden ze de trappen op, naar het terras van het hotel waar gasten nietsvermoedende zaten te eten.

„Iemand gilde, waarna iedereen op sprong uit zijn stoel en naar het zwembad rende”, vertelt een ooggetuige aan The Guardian. „Het was behoorlijk eng”. Het nieuws dat het om een publiciteitsstunt van het techbedrijf ging, viel dan ook niet in goede aarde. „Het is echt een rotgrap”, aldus een woordvoerder van hotel Du Cap.

Vanwege de hoge terreurdreiging in Europa zet de organisatie van het filmfestival in Cannes 500 extra beveiligers in. Het festival is woensdag begonnen en duurt nog tot 22 mei.

Door Redactie Metro/ Sophie Moerman Foto: Flickr/CucombreLibre

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.