Weer onrust in Veldhuizen

Gepubliceerd op 16 mei 2016 om 11:22

EDE - Na een week van betrekkelijke rust in de Edese wijk Veldhuizen A heeft afgelopen nacht rond 4 uur weer een brand gewoed in een personenauto.

Er heerst al weken onrust in de Edese woonwijk Veldhuizen. Diverse voertuigen en voorwerpen werden in brand gestoken.

Alerte buurtbewoners wisten het vuur grotendeels te blussen, waarna de gealarmeerde brandweer het karwei heeft afgemaakt.

De rust leek weergekeerd in de Edese wijk Veldhuizen, maar de bewoners zijn nog steeds doodsbang voor herhalings- of nieuwe terreur-acties van de groep jongeren, die ruim een week geleden in totaal zeven wagens in brand heeft gestoken.

Veel ongeruste wijkbewoners parkeren hun auto sindsdien buiten de wijk, opdat hun wagen niet de volgende zal zijn die in vlammen opgaat. De groep jongeren die de onrust veroorzaakt, omvat zo’n vijftig voornamelijk Marokkaanse personen, in leeftijd variërend van 12 tot 23 jaar.

Om de rust te laten weerkeren, is camera- en politietoezicht in de wijk uitgebreid en rond het winkelcentrum is een hekwerk geplaatst. Bovendien is een samenscholingsverbod ingesteld, waardoor het de jongeren verboden is om zich ter plekke op te houden in groepjes van vier of meer personen.

Door Redactie Telegraaf.nl/Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.