Baby zonder levensverwachting viert 1e verjaardag

Gepubliceerd op 20 mei 2016 om 11:09

De verwachting was dat hij geen overlevingskans zou hebben, omdat hij de helft van zijn hersenen en schedel mist. Zo schrijft Daily Mail. Maar tegen alle verwachtingen in, viert baby Jaxon Emmett Buell nu zijn eerste verjaardag.

Baby zonder levensverwachting viert 1e verjaardag

Toen de artsen Jaxon’s toestand ontdekten, werd aan zijn ouders, Brandon en Brittany Buell, gevraagd of ze de zwangerschap wilden afbreken. Door zijn extreme hersenmisvormingen zou hij namelijk nog niet eens de zwangerschap overleven. Maar het tweetal weigerde.

Inmiddels is Jax Strong, een bijnaam die Jaxon verdiend heeft op social media, één jaar oud. Zijn inspirerende verhaal boeit veel gezinnen in de Verenigde Staten en 90.000 mensen hebben inmiddels zijn Facebook-pagina geliked. 

DE DIAGNOSE 

Jaxon werd gediagnostiseerd met Anencefalie, een aangeboren afwijking waarbij een kind wordt geboren zonder delen van de hersenen en de schedel. De artsen waren er niet zeker van hoe ernstig zijn toestand zou zijn als Jaxon überhaupt geboren werd. Ongeveer één op de 4859 baby’s in de Verenigde Staten wordt geboren met Anencefalie en meestal sterven ze kort na de geboorte. „Bij de tweede echo van zeventien weken kregen we te horen dat het mis was. Het duurde nog even voordat de artsen de precieze diagnose hadden vastgesteld”, vertelt de 30-jarige Brandon.

Aangezien het koppel christelijk is, weigerden ze een abortus en gaven het kleine jochie een kans. „We deden alles wat we konden om hem een ​​kans te geven om te vechten en alles wat hij heeft gedaan sinds hij geboren is, is terugvechten”, gaat Brandon zijn verhaal verder. Het wonderkindje overleefde de zwangerschap en kwam via een keizersnede ter wereld.

DE REALITEIT 

Na een emotionele achtbaan werd bij Jaxon dan eindelijk de goede diagnose vastgesteld. De nieuwe medicijnen versoepelde zijn toestand en maakte het kindje een stuk gelukkiger. Toch worden de ouders elke dag wakker met de realiteit in hun achterhoofd.

„Ik ben me er erg van bewust dat elke dag zijn laatste dag kan zijn, morgen kan Jaxon er niet meer zijn. Ik probeer altijd positief te blijven, maar soms gaat dat moeilijk omdat ik weet dat mijn kindje waarschijnlijk vroeg dood gaat”, laat Brittany weten.

'HEY, DAT IS JAX STRONG!'

Inmiddels hebben collega’s van Brandon een ‘GoFundMe’ pagina opgezet om de kersverse ouders te helpen met de dure medicijnen en de extra kosten voor Jaxon. De steun groeit met de dag. „Het is allemaal zo overweldigend geweest op een positieve manier! We kwamen nergens zonder dat iemand zijn foto had gezien en riep ‘Hey, dat is Jax Strong!’ - zijn bijnaam! Het is ongelooflijk hoeveel impact Jaxon heeft op mensen. 

Redactie Metro Eefje van Son Foto: Twitter/@DailyMail

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.