Cel en jeugd-tbs geëist voor wurgen Sandra (18)

Gepubliceerd op 20 mei 2016 om 16:30

Een 21-jarige man uit Enschede moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt, twee jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs krijgen voor het wurgen van zijn vriendin, de achttienjarige Sandra van Duijl. De zaak tegen de verdachte werd vrijdag behandeld bij de rechtbank in Almelo.

Ajax-14.pngSandra werd vorig jaar septembergewurgd in een bos bij Enschede. Zij en de verdachte hadden daar seks toen ze ruzie kregen. De man had berichten van haar mobieltje gewist, om te voorkomen dat zij die zou doorsturen aan een vriendin met wie hij ook een relatie had. Naar eigen zeggen had hij in blinde woede Sandra's keel dichtgeknepen en haar in het bos achtergelaten.

Ondanks dat hij volwassen is, eiste het OM een jeugdstraf omdat de man volgens deskundigen een achterstand heeft in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling en denkt als iemand van zeventien. Ook zou hij verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

Onvoldoende bewijs voor moord
Van Z. wordt ondanks meerdere aanwijzingen niet voor moord aangeklaagd. Hij zou volgens Tubantia van tevoren tegen een collega hebben gezegd dat hij een meisje zou gaan omleggen. Hij vroeg diegene een gat van vier meter te graven. Het Openbaar Ministerie vindt echter dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is voor moord.

Tijdens een worsteling die ontstond bij de ruzie kneep Van Z. de keel van Sandra hard en lang dicht, met zijn blote handen. Daarna legde hij haar gezicht recht, maakte een foto van haar ontzielde lichaam met zijn telefoon en smeerde haar keel in met modder. Om vingerafdrukken te wissen, zei hij in de zitting.

Door Redactie: AD/ Haytze Teerink Foto: Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Stefanie de Vries
8 jaar geleden

Onbegrip en verdriet.
Ik wens de naaste familie veel sterkte toe met het verlies van Sandra.