Opsluitactie voor bevrijding meisjes levert half miljoen euro op

Gepubliceerd op 23 mei 2016 om 10:59

De opsluitactie 'Lock Me Up - Free a Girl' heeft dit jaar een half miljoen euro opgeleverd. Vrijwilligers lieten zich opsluiten in kleine hokjes om geld op te halen voor meisjes die gedwongen in bordelen werken.

Naamloos-791.pngDe organisatie is opgetogen over de opbrengst, die niet eerder zo hoog was als dit jaar. Ongeveer tweehonderd mensen werden twaalf uur lang opgesloten voor het goede doel.

Dat komt volgens directeur Evelien Hölsken van Free a Girl onder meer door de inspanningen van ambassadeurs als Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland en Wimmy Hu. "Zij hebben echt gezorgd dat we hiermee landelijke aandacht kregen."

Hölsken is blij met de inzet van deelnemers die uren van hun vrijheid hebben ingeleverd. "Het is op zich best moeilijk om mensen zo gek te krijgen zich überhaupt te laten opsluiten in een hok van één bij twee meter'', vertelt de directeur, die zelf als laatste deelnemer werd bevrijd.

Transithome

De opbrengst van de actie is bestemd voor hulp aan kindprostituees. Zo wordt geld gestoken in reddingsteams en de bouw van een transithome in India, waar slachtoffers van gedwongen prostitutie een paar dagen tot rust kunnen komen voordat ze naar een opvanghuis gaan.

Aan de actie deden dit jaar 25 restaurants mee. Daar werden deelnemers verspreid over enkele dagen opgesloten in de hokjes, die symbool staan voor de bordeelhokjes in India waar volgens de organisatie duizenden meisjes worden gedwongen tot prostitutie.

Door: ANP Foto: AFP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.