Mogen vaders met hun dochter naar het vrouwentoilet?

Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 07:33

Stel: je bent een alleenstaande vader en je dochtertje moet plassen. Neem je haar mee naar het herentoilet of kies je ervoor om toch het damestoilet te betreden? Pedagoog Mariëlle Beckers van Buro Bloei heeft er wel een idee over.

Naamloos-886.png„Ik denk dat het voor mannen minder een probleem is om naar de vrouwen-wc's te gaan dan andersom. Bij de vrouwen zijn hokjes met de deur dicht, bij de mannen niet”, vertelt Beckers aan RTL Nieuws.

ONTSPANNEN

Volgens de pedagoog zit dit vraagstuk vooral bij ouders tussen hun oren. Kinderen gaan pas nadenken over het onderscheid tussen man en vrouw op de basisschool, het maakt dus niet zoveel uit. „Kies vooral praktisch. Staat er een lange rij bij de vrouwen, ga dan met je dochter naar het mannentoilet. Kinderen moeten vaak snel plassen." 

Sander Nauta neemt zijn dochtertje van 8, Melissa, principieel niet mee naar het herentoilet. „Ik ben daar meteen heel duidelijk in geweest. Ze is een meisje dus we gaan niet naar de jongens-wc”, zegt de alleenstaande vader tegen de nieuwszender. 

Rare reacties kreeg hij nooit. „Als vrouwen zagen dat ik met mijn dochter was, snapten ze het altijd.” Wat vind jij? Mag een vader met zijn dochter mee naar het damestoilet? Of is dat niet de bedoeling?

Redactie Metro: Sabine de Lucht Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.