Mensen met veel schulden krijgen een adempauze

Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 07:59

Nederlanders die diep in de schulden zitten krijgen een adempauze om orde op zaken te stellen. Ze ontvangen dan tijdelijk, maximaal zes maanden, geen brieven van deurwaarders, aanmaningen van de Belastingdienst of telefoontjes van bedrijven die vragen waar hun geld blijft.

Naamloos-893.pngStaatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en minister Ard van der Steur (Justitie) kondigen dat dinsdag aan.

SCHULDHULPVERLENING

Gemeentelijke schuldhulpverleners kunnen nu al met schuldeisers afspreken om even geen rekeningen te incasseren, maar zo´n pauze afdwingen kan nog niet.

Het kabinet gaat dat nu mogelijk maken. In de periode dat de aanmaningen niet worden verstuurd, moeten met de schuldhulpverlening afspraken worden gemaakt hoe de financiële problemen worden aangepakt.

Klijnsma en Van der Steur overlegden over de maatregel met belangenbehartigers van schuldhulpverleners (NVVK), gerechtsdeurwaarders (KBvG), de vier grote steden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ook andere organisaties kunnen vanaf dinsdag reageren op dit ontwerpbesluit. Het kabinet wil de maatregel op 1 januari komend jaar laten ingaan.

De Tweede Kamer dringt al langer aan op een adempauze voor mensen die in de schuldhulpverlening zitten.

Door Redactie Metro: Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.