Man neergeschoten in Diemen-Noord

Gepubliceerd op 28 mei 2016 om 09:41

In Diemen-Noord is gisteravond op straat een man neergeschoten.

Naamloos-1008.pngHij werd onder vuur genomen toen hij naar zijn auto liep; zijn zoontje zou getuige zijn geweest van de schietpartij. Buurtbewoners hebben behoorlijk wat schoten gehoord. Hulpdiensten hebben geprobeerd de man te reanimeren.

Het Parool meldt dat het gaat om Vincent Jalink, een organisator van feesten in Amsterdam Zuid-Oost en een bekende van politie en justitie. Volgens de krant is hij aan zijn verwondingen bezweken, maar een politiewoordvoerder wil dat niet bevestigen. Ook wil zij niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer. Later vandaag volgt er een verklaring. 

De advocaat van Jalink, Gerald Roethof, reageert geschokt. "Ik kan niet zeggen dat hij behoorde tot de jongens die over en weer in schietpartijen zijn verwikkeld", zegt Roethof tegen de krant. "Ik begrijp dat het ook nog voor de ogen van zijn zoontje was. Afschuwelijk."

Luxeleven

Jalink werd recentelijk veroordeeld voor witwassen. Ook liepen er nog zaken rondom verdenkingen van plofkraken en drugsbezit tegen de man, schrijft Het Parool. In een eerder interview met de krant had de Amsterdammer zich erover beklaagd dat de politie hem voortdurend aanhield. Hij zou het doelwit zijn geweest van de 'persoonsgerichte aanpak' van de politie. Hierbij richt de politie zich op mensen die een luxeleven leiden zonder dat duidelijk is hoe ze dat kunnen betalen. 

Advocaat Gerald Roethof bevestigt in Het Parool dat Jalink vaker doelwit was van de politie, maar ontkent dat zijn omgang met zware criminelen inhield dat hij zelf ook een zware crimineel was.

Door: Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.