Cameraman NOS Journaal geeft vlogger flinke trap

Gepubliceerd op 30 mei 2016 om 16:26

Zoals gewoonlijk ging afgelopen weekend een verslaggever van NOS met een cameraman de straat op om reacties te verzamelen over een actuele kwestie.

Cameraman NOS Journaal geeft vlogger flinke trap

Dit keer was Gerri Eickhof aan de beurt om met zijn filmploeg reacties te vergaren over het telefoongebruik op de fiets.

Voor het onderwerp spraken ze achter het station van Hilversum met de vlogger achter Ikvosonline, die niet wenste in te gaan op de vraag van de heren. Ondertussen besloot hij wel het hele tafereel te filmen, wat bij de cameraman van NOS in het verkeerde keelgat schoot. Hij was van mening dat de video-blogger hen lastig viel en hun werk verstoorde, en besloot hem een flinke trap te geven.

Vervolgens, zo is te zien in de opnames die Ikvosonline maakte en publiceerde op zijn YouTubekanaal, probeerde de cameraman de telefoon waarmee gefilmd werd, af te pakken maar dit zonder succes.

POLITIE

De heren bleken er niet uit te komen en dus werd door de cameraman van het NOS Journaal de hulp van de politie ingeschakeld; even later kreeg de agent versterking van een collega-agent. Uiteindelijk kreeg de vlogger een boete voor het verstoren van de journalisten. 

REACTIE

Inmiddels heeft NOS in een reactie aan Metro laten weten dat hun cameraman te ver is gegaan. „Er heeft zich inderdaad een incident voorgedaan in Hilversum waarbij de cameraman en verslaggever zijn lastig gevallen. Laat één ding duidelijk zijn: ook al wordt het spreekwoordelijke bloed onder je nagels vandaan gehaald, niets rechtvaardigt een fysieke reactie.

Daarmee ging de cameraman te ver. Dat vindt hij zelf overigens ook. De NOS neemt dan ook afstand van dergelijk gedrag. Maar zoals altijd zitten aan dit verhaal ook twee kanten: het werken is hen letterlijk onmogelijk gemaakt."

Metro heeft ook de betreffende vlogger benaderd, maar tot dusver nog geen reactie van hem ontvangen.

Door Redactie Metro: Foto: Videostill

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.