Doodgeschoten gorilla hield handje van kleuter vast (deel 3)

Gepubliceerd op 30 mei 2016 om 21:01

De dood van een gorilla in een dierentuin in Cincinatti zorgt al enkele dagen voor flink wat ophef.

Doodgeschoten gorilla hield handje van kleuter vast

Het beest werd doorgeschoten omdat een 4-jarig jongetje in het verblijf was gevallen. Op nieuwe beelden lijkt deze dood echter voor niets te zijn. Op de video is te zien hoe de gorilla het jongetje juist in bescherming neemt en de hand van het jongetje stevig vasthoudt. 

De nieuwe beelden lijken de verhalen van getuigen te bevestigen. Die gaven al eerder aan dat de gorilla het kind niks wilde aandoen, maar het jongetje juist in bescherming leek te nemen. Ook op de video is te zien hoe de aap het kind in lager water trekt. De gorilla blijft daarna beschermend bij het 4-jarige jongetje staan en houdt een tijdje zijn hand vast. Daarna volgt het fatale moment waarbij de gorilla door een verzorger wordt doodgeschoten.

Daily Mail schrijft dat de dierentuin zelf ook toegeeft dat de jongen niet werd aangevallen door de gorilla. Toch moesten medewerkers volgens protocol de aap neerschieten, nadat herhaaldelijk was geprobeerd het dier bij het jongetje weg te lokken. Ook een tijdelijke verdoving zou niet goed hebben gewerkt in dit geval, zo laat een woordvoerder weten. 

By Metro: Editorial Photo:/Videostill

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.