Activisten willen Sinterklaasjournaal verstoren

Gepubliceerd op 31 mei 2016 om 10:39

Activisten zijn van plan om de tv-opnames van het Sinterklaasjournaal te verstoren. Dat kondigt Stichting Nederland Wordt Beter aan in het AD

Naamloos-1127.png

Bestuurslid Roelof Jan Minneboo wil er „nog niet te veel" over zeggen. „Behalve dat alles wat we doen natuurlijk geweldloos is."

De NTR, de omroep die het Sinterklaasjournaal uitzendt, kondigde onlangs nog aan dat er een „behoedzame en subtiele metamorfose" van Zwarte Piet zal komen. Maar de activisten zeggen dat ze geen vertrouwen hebben dat de NTR Zwarte Piet van tv haalt.

SPANDOEKEN VOOR DE CAMERA

De actie zal lijken op de demonstratie bij de Nationale Intocht van vorig jaar in Meppel, aldus Minneboo. Toen gingen een paar honderd demonstranten met spandoeken in het zicht van de camera staan. „Zoiets zal dit jaar in Maassluis, waar de intocht nu plaatsvindt, zeker weer georganiseerd worden."

Daarnaast zal er een „interventie" komen bij de tv-opnames in oktober in Maassluis en bij het Pietenhuis in de buurt van Amersfoort komen. Wat daar gaat gebeuren, is dus nog onduidelijk.

Burgemeester van Maassluis Edo Haan zegt dat hij „een heel fijn kinderfeest" verwacht. „Maar natuurlijk houden we rekening met demonstranten. Protesteren is een democratisch recht waar we ruimte voor bieden. En, ja, er zullen 'klassieke' pieten te zien zijn, maar ook andere. Welke, ga ik nu nog niet zeggen."

Door Redactie Metro: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.