'Eigenares kinderopvang gaf personeel opdracht te liegen'

Gepubliceerd op 4 juni 2016 om 10:53

Laura T., de directeur van kinderdagverblijf 24/7 Kids in Amsterdam-West dat vorig jaar werd gesloten wegens ernstige overtredingen, wordt door tien ouders aangeklaagd. De ouders doen aangifte van kindermishandeling, oplichting en leiding geven aan een criminele organisatie.

Het kinderdagverblijf werd in oktober vorig jaar door de GGD gesloten vanwege het overtreden van talloze regels. Zo werden er veel meer kinderen opgevangen dan toegestaan, voldeed het pand niet aan de verplichte eisen en waren de hygiëne en veiligheid niet in orde. 

Liegen
Volgens de advocaat van de ouders, Richard Korver, gaf Laura T. haar personeel de opdracht om te liegen tegen de ouders en de boventallige kinderen aan het zicht van de GGD-inspecteurs te onttrekken. ,,In georganiseerd verband gaf ze leiding aan het bedrog'', aldus Korver tegen Het Parool.

De meeste ouders noemde de sluiting aanvankelijk schandalig. Zelfs nadat de GGD de crèche had gesloten wegens talloze overtredingen. Een aantal van de ouders en oud-medewerkers noemt T. echter manipulatief en geraffineerd. ,,Ze zette knap het beeld neer dat de GGD er niets van begreep," zegt een ouder die anoniem wil blijven tegen de Amsterdamse krant.

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.