Open brief aan de man die mijn dochter (12) doodreed

Gepubliceerd op 7 juni 2016 om 10:19

Tien jaar na de dood van haar dochter wacht Jantina (49) nog steeds op de brief van de man die haar dochter doodreed. Via Facebook doet ze een ontroerende oproep. 'Denk jij nog weleens aan die drie mooie meiden?'

jantina.jpg

Wat een gewoon ritje had moeten worden, eindigde voor de 12-jarige dochter van Jantina in een drama. Petra stapte samen met drie vriendinnen bij een 19-jarige jongen in de auto. Een auto die tot stilstand kwam tegen een boom. Drie van de vier vriendinnen waren op slag dood.

PUBERTEIT

Jantina mist haar dochter tien jaar na het ongeval nog steeds vreselijk. "Ik mis alles. Haar gezelschap, haar lach en zelfs haar puberale gedrag. Onlangs nog hoorde ik een moeder praten over haar 16-jarige dochter. Wat hád ze het zwaar. Ik kon alleen maar denken 'Had ik het maar zo zwaar!' Ik zou er alles voor over hebben om de puberteit van mijn dochter mee te maken, om haar weer in mijn armen te sluiten."

"In plaats daarvan loop ik met een bos bloemen naar haar graf. Dat is nog altijd even zwaar. Als ik daar ben, vraag ik me vaak af hoe het leven van mijn dochter er nu uit zou hebben gezien. Nog vrijwel dagelijks kom ik oude vriendinnen van haar tegen. Die zijn nu al zo volwassen. Sommige hebben zelfs al een kindje. Dat is confronterend. Ik zal dat nooit meemaken."

EEN BRIEF

Het verdriet om haar dochter zal altijd blijven, en daar bovenop is er nog iets wat Jantina heel erg dwarszit. "Nooit heb ik iets gehoord van de jongen die mijn dochter heeft doodgereden en die nota bene met alcohol achter het stuur zat. Geen rouwkaartje, geen berichtje. Helemaal niets. En dat terwijl hij in de rechtbank riep dat hij een brief had geschreven voor de nabestaanden."

"Nu jaren later is die brief nog steeds niet op de deurmat gevallen. Dat vind ik jammer. Júist omdat ik denk dat ik mijn boosheid daardoor misschien iets beter een plekje kan geven. Als hij mij vertelt hoe hij de afgelopen tien jaar heeft beleefd, hoe hij het ongeluk heeft verwerkt, wat het met hem heeft gedaan. Ja, ik ben oprecht benieuwd hoe hij nu in het leven staat."

PLEKJE GEVEN

Jantina hoopt nog steeds dat ze deze brief een keer mag ontvangen en doet daarom een ontroerende oproep via Facebook:

He bestuurder, ken je ze nog: Petra, Kim en Michelle? Tien jaar geleden alweer dat jij ze meenam in je auto om een rondje te rijden. Ze overleefden het niet. Hoe waren die tien jaar voor jou? Denk je nog wel eens aan die drie mooie meiden? Oja en die brief die jij in de brievenbus wilde doen - althans dat vertelde je de rechter - die hebben we nooit gehad! We hebben helemaal niks van jou gehoord en je merkt het: dat kan ik moeilijk accepteren. Je bent nu 29 en wat wijzer geworden neem ik aan, dus ik zeg je dat mijn adres nog steeds hetzelfde is. Is het niet eens tijd die brief te sturen? 
 
Door redactie Telegraaf / Vrouw : Foto: Privefoto
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.