Familie: 42.000 euro moet lesbische tiener Sarah redden

Gepubliceerd op 9 juni 2016 om 12:13

Een lesbische Amerikaanse tiener die door haar ouders naar een 'heroriëntatiekamp' voor homoseksuele jongeren is gestuurd, moet daar volgens een aantal andere familieleden zo snel mogelijk weg. Een crowdfundingsactie heeft meer dan 49.000 dollar (42.000 euro opgeleverd) ten behoeve van een rechtszaak om de 17-jarige Sarah vrij te krijgen.

Naamloos-1515.pngSarah wilde met haar vriendinnetje naar een schoolfeest, maar daar staken haar gelovige ouders een stokje voor.

Vervolgens werd Sarah weggestuurd, naar een soort kostschool in het oosten van de staat Texas waar ze volgens haar ouders binnen een jaar zal worden 'genezen' van haar homoseksualiteit met behulp van onder andere 'bijbeltherapie'.

Sarah mag geen telefoontjes plegen, het internet niet op, en ook het terrein van kamp niet verlaten. Waar ze precies zit, is niet bekend. De advocaat van Sarah heeft het bovenstaande bevestigd, aldus Jezebel.

Haar neef Joey Jordan startte een campagne op GoFundMe, om geld in te zamelen voor een rechtszaak die ervoor moet zorgen dat Sarah haar eigen beslissingen kan nemen, los van haar ouders. De zaak werd aangespannen door Sarah's tante.

Andere familieleden, waaronder haar acterende en zingende neef Jeremy Jordan, vroegen ook aandacht voor Sarah's lot. Hoewel het inzamelingsdoel gehaald is, moet de rechtszaak nog beginnen. Het geld dat niet aan advocatenkosten wordt besteed, stopt Joey in een speciaal potje voor Sarah's vervolgopleiding na de middelbare school.

Door Redactie AD Foto: GoFundMe

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.