Hangjongeren in Wormerveer krijgen eigen strand

Gepubliceerd op 10 juni 2016 om 23:29

Hangjongeren zijn niet overal even geliefd. Veel gemeenten nemen dan ook maatregelen om de overlast voor omwonenden tegen te gaan.

Naamloos-1585.pngCamera’s, strengere controles van politie… Maar in het Noord-Hollandse Wormerveer pakken ze het net even anders aan. Daar wordt een speciaal strand aangelegd voor de jongeren: een ontmoetingsplek waar niemand anders last van ze zal hebben.

En dat hebben de jongeren allemaal te danken aan wijkmanager Monica Briefjes, die in twee weken tijd een braakliggend terrein aan de Zaan wist om te toveren tot een stadsstrand. De jongeren misten een ontmoetingsplek en vonden dat er niet genoeg te doen was in het dorp, vertelt Briefjes aan NH.

GRAFFITIKUNST

Briefjes kwam meteen in actie en ging op zoek naar een plek, waar ze meteen 600 kuub zand liet storten. Het terrein wordt de komende weken verder ingericht, met onder andere een groot kunstwerk van een graffiti-artiest. „En meerdere foodtruck-ondernemers hebben mij al benaderd of zij bij het strand mogen staan”, vertelt de wijkmanager.

Het stadsstrand moet ervoor zorgen dat de jongeren wegblijven van het Marktplein in Wormerveer, hun huidige ontmoetingsplek. Buurtbewoners voelen zich – ondanks dat er volgens Briefjes geen heftige dingen zijn gebeurd – geïntimideerd door de groep jongeren. Bovendien laten ze veel zwerfvuil achter.

BEACHVOLLEYBALL

Op het nieuwe ‘hangjongeren-strand’ zullen activiteiten zoals beachvolleyballcinics worden georganiseerd. Voor verkoeling zullen de jongeren helaas hun heil elders moeten zoeken, want het is er vanwege de vele scheepvaart te gevaarlijk om te zwemmen. 

Door Redactie Metro: Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.